jueves, 2 de marzo de 2017

ACTIVIDADES DE REFUERZO/ACTIVITATS DE REFORÇ PER A PREPARAR L'EXAMEN.


TAMBÉ US HE PREPARAT UNA GUIA PER A RESOLDRE QUALSEVOL PROBLEMA DE CINEMÀTICA:

GUIA: COM RESOLDRE UN PROBLEMA DE CINEMÀTICA, CAIGUDA LLIURE

ACTIVITATS PER A PREPARAR L'EXAMEN. AL FINAL TENIU EL SOLUCIONARI.

Activitats:
Queda per fer la 12 del full de problemes de MRUA.


1) Un mòbil canvia la seua velocitat de 5 m/s a 100 km/h en 2 min.

a) Calcula l'acceleració i explica el resultat obtingut.

Si parteix d'un punt situat 1 km abans de l'origen:

b) Escriu les equacions del moviment per a la posició i velocitat.

c) Temps en el qual arribarà a la posició 50 hm.

d) Velocitat una hora després de començar el moviment.2) Gràfiques aproximades s-t v-t del mòbil del problema 1.3) Llancem un objecte verticalment cap amunt a una velocitat de 300 km/h. Calcula l'altura màxima que aconsegueix i el temps d'arribada a aqueixa altura.4) Llancem un objecte verticalment cap amunt a una velocitat desconeguda. Calcula la velocitat de llançament i el temps d'arribada a l'altura màxima.

Dada: altura màxima 3 km.5) Llancem un objecte verticalment cap amunt a una velocitat desconeguda. Calcula la velocitat de llançament i l'altura màxima si tarda minut i mig a arribar a ella.


6) Deixem caure lliurement un objecte des de 30 m d'altura. Calcula la velocitat d'arribada al sòl i el temps que tarda a caure.


7) Deixem caure lliurement un objecte i tarda 20 s a arribar al sòl. Calcula la velocitat d'arribada al sòl i l'altura des de la qual s'ha deixat caure.


8) Deixem caure lliurement un objecte i arriba a 30 km/h al sòl. Calcula l'altura des de la qual s'ha deixat caure i el temps que tarda a arribar al sòl.

9) Calcula l'acceleració necessària per a que un cotxe s'ature si circula a 120 km/h i recorre una distància de 70 m fins detenir-se.
Calcula també el temps en el qual ocuparà la posició 30 m (se suposa que inicialment es troba a l'origen). Calcula també la velocitat en eixa mateixa posició.

SOLUCIONARI (excepte 8 i 9)
No hay comentarios:

Publicar un comentario